24.8.03

Στένοχώρια

Σήμερα πήρε η Ιζόλδη τηλέφωνο. Έπαιρνε από την Κόρινθο. Γιατί αγάπη μου δεν έπαιρνες πριν φύγετε από Εύβοια; Εκεί τι να σας κάνω; Θα μπορούσαμε να βρεθούμε. Δεν θα μπορέσετε να πάρετε και το λάδι από το χωριό που σας είχα. Στενοχωρήθηκα και ήπια δύο μπύρες. Μετά πήρα τη Φούλη, είναι scattered waters με το Θανάση και της είπα ότι θα πάμε για σαρδέλα αύριο.

Έψαχνα τις φωτογραφίες από τα Τριζόνια. Σκατά ρεπούστη, έφαγα τον τόπο, άνοιξα όλα τα κουτιά και τελικά βρήκα μόνο τα αρνητικά. Λες να τα έχει καμμιά Μαρία; ’σε καλύτερα, τις ξανατυπώνω αν είναι έτσι...η αφορμή ήταν ότι με τον ερχομό της Μαρι-Νοέλ και του Μπερνάρ θέλω να τους δείξω τις φωτογραφίες από την Ισλανδία και κάποιες από αυτές τις έχω στείλει επάνω στους ανθρώπους. Τις ασπρόμαυρες μπορώ να τις τυπώσω στον εκτυπωτή, για τις άλλες όμως δεν έχω μελάνια έγχρωμα. Θέλουν όμως συμμάζεμα, η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι χάλια με τη σάρωση. Από τις αγαπημένες μου είναι αυτές με τα παιδάκια. Ακόμα, το νησί Φλάτεϋ.
Όταν κάποιος/α κερατώνει το άλλον, ο/η άλλος/η τι πρέπει να κάνει; Να κερατώσει και αυτός ή να μη δώσει σημασία; Ή να χωρίσει; Ή να στήσει καυγά; Και γιατί να χωρίσει; Τότε, γιατί είναι μαζί αφού τον/την κερατώνει και δεν έχουν χωρίσει πιό πριν;
Παράξενα φωτίζουν όλες αυτές οι οθόνες μέσα στην αίθουσα, με μία θαλπωρή ψυχρή θα έλεγα. Όταν ο φωτισμός του χώρου είναι χαμηλός, τα μπιτάκια καθρεφτίζονται στα πρόσωπα. Αν την συνοδεύεις με μία καλή μουσική, θα μπορείς να γυρίσεις ένα καλό βίντεο σε στυλ ο-άνθρωπος-απάνθρωπος-πιόνι-στα-χέρια-της-τεχνολογίας, μπορεί να είναι και πορωτικό, ποιός ξέρει, αν του βάλεις πολύ αντίθεση στο χρώμα και οξύνεις την εικόνα νομίζω θα γίνει καλό.
’κουσα σήμερα:
Philip Glass - The civil Wars
Lynyrd Skynyrd - Free Bird
Δήμος Μούτσης - Κι αν ο αγέρας φυσά
Chambawamba - tubthumper
James - Getting away with it all (ράδιο)
Calexico - Crystal frontier
Death in Vegas - Your hands around my throat (ράδιο)
Για τους τελευταίους, πολύ καλή η σελίδα τους
http://www.deathinvegas.net/master.php

"Η Ατλαντική Συμμαχία έχει προορισμό να προστατεύει αρχές και όχι εδάφη" - στο Αμερικάνικο Κονγκρέσσο, 1949
Χένρι Κίσσινγκερ, Διπλωματία, σελ. 512