28.7.11

Φήμες

Πρώην οδηγός της ΕΘΕΛ ο "χασάπης του Όσλο";

Φήμες άρχισαν να διαδίδονται όταν ανώτατο στέλεχος της Κρατικής Ασφάλειας του Όσλο βλέποντας το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μετά την επεισοδιακή διαδήλωση της 29ης Ιουνίου στο κέντρο της Αθηνας, φέρεται να δήλωσε ότι αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός εκ των αναξιοπαθούντων ροπαλοφόρων της ΕΘΕΛ που περιθάλπονταν με στοργή από αστυνομικούς των ΜΑΤ στον περίβολο της Βουλής, τον άνθρωπο που προσπάθησε, με χλιαρή εμφανώς αποδοχή, να καθαρίσει την Ευρώπη από τη μάστιγα του Ισλάμ την περασμένη Παρασκευή στη νορβηγική πρωτεύουσα.
Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας, που έσπευσε να διαψεύσει τον Νορβηγό αξιωματικό και να διευκρινίσει ότι ουδεμία σχέση έχει ο μακελάρης του Ούτεϊγια με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι οι εμφανιζόμενοι στο βίντεο δεν είναι τίποτε παραπάνω από απλοί ροπαλοφόροι οδηγοί της ΕΘΕΛ και ουδέποτε εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις, εκτός εάν αυτές αφορούν επιχειρήσεις - σκούπα κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης εξήγησε ότι οι εν λόγω εμφανιζόμενοι συνεισφέρουν εθελοντικά στο έργο της Αστυνομίας και έχουν μετατρέψει το καταστατικό της οργάνωσής τους σε Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ). Ο εκπρόσωπος μάλιστα έφτασε σε σημείο να ζητήσει από το Νορβηγό συνάδελφό του να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του, καθώς υποστηρίζει ότι αυτοί πλήττουν "συνολικά την αξιοπιστία των Ελλήνων νεοναζί, τους στιγματίζει σαν εγκληματίες και αμαυρώνει την ιδιότητά τους ως εθελοντών της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, ότι αποθαρρύνει τη "δημιουργία διεθνούς φασιστικού θέρετρου ("resort") στη χώρα μας, το οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, διοργανώνοντας κυνήγι κεφαλών μεταναστών για τουρισμό υψηλού εισοδηματικού προφίλ που μαζί με τα γήπεδα γκολφ έχει τόσο ανάγκη ο τόπος".

Επίσης, σε γνωστή σελίδα του διαδικτύου αναρτήθηκε δήλωση του επικεφαλής των εν λόγω οδηγών, ο οποίος φέρεται να αποποιείται οποιωνδήποτε επαφών με τον Νορβηγό, καταγγέλοντάς τον ως "μη αυθεντικό φασίστα". Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι "δρα αποσπασματικά και όχι συλλογικά υπέρ της Τελικής Λύσης για τους μετανάστες καθώς μαζικές εκκαθαρίσεις, διοργανωμένες όμως συλλογικά από ΜΚΟ όπως η Χρυσή Αυγή, προσδίδουν υψηλό κύρος στο έργο αυτό σε αντίθεση με τις ενέργειες ενός μεμονωμένου ατόμου". Επίσης, πρόσθεσε με έμφαση ότι "Όταν, κρίνεται απαραίτητο να γίνει εμπρησμός π.χ. σε μια συναγωγή, πρέπει να τηρούνται όλες οι νομικές διατάξεις και οι κανόνες εμπλοκής και όχι να γίνονται παραβάσεις και παρατυπίες που δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και αμφιβολίες για το έργο μας και τον υψηλό σκοπό μας".

Άλλες δηλώσεις, εδώ.

Από την αίθουσα σύνταξης του "Βορείου Σέλαος"